09 maj 2009

Viktig toppmatch på Mercedez-Benz Arena!


Wolfsburg är rejält jagade i Bundesligatoppen och jag tror man får se sin 2:a raka bortaförlust i eftermiddag mot Stuttgart.

Idag gästar serieledarna Wolfsburg Stuttgart för att försöka hålla bland annat annat motståndarna Stuttgart på fortsatt bekvämt avstånd i serietabellen. Inför eftermiddagens match skiljer det 5 poäng mellan lagen så Stuttgart är verkligen i behov av segern för att fortfarande ha chans att vinna Bundesliga.

Wolfsburg har ju haft en helt makalös vår då man under en lång period tog 10 raka ligasegrar. Nu är dock formen på väg ner. Det är framförallt under de 4 senaste omgångarna Wolfsburg har börjat dippa, vilket inte är så konstigt. Först fick man 2 stycken turliga segrar mot Mönchengladbach och Leverkusen, där man avgjorde i slutminutrarna i båda. Det var 2 matcher som hade kunnat sluta hur som helst. Sedan fick Wolfsburg stryk borta mot Energie Cottbus innan man i senaste omgången vann planenligt hemma mot formsvaga Hoffenheim med 4-0.

Nu är det återigen dags för bortamatch och det är en av de svåraste i hela liga, stuttgart borta. I höstas var Wolfsburg ett riktigt svagt bortalag och det är bara den overkliga formen nu under våren som gjort att man har börjat plocka poäng utanför hemmagränserna.

Stuttgart är riktigt formstarkt med 5 segrar och 1 oavgjord senaste 6 matcherna. Hemma på Mercedez-Benz Arena har man tagit 4 raka 3-poängare och jag tror man tightar till ligan genom att utöka den sviten i eftermiddag.

Stuttgart liras till 2,30 @ nordicbet

/Lucas

1 kommentar:

Anonym sa...

Bara att buga och tacka.
Du har verkligen full koll på tyska ligan.